Skip to main content

Dirljiva priča članice koja se uz podršku prijatelja i Safe Blood organizacije dobro pripremila za nadolazeću operaciju. Svoju priču podelila je na socijalnoj mreži Facebook i dozvolila nam je da je podelimo. Hvala ti Janaia – ti si uzor.

 

( S leva na desno: jedna od tehničarki, Rondin suprug Piter, Ronda, ja, moja sestra, druga flebotomistkinja – drži donirane jedinice krvi)

,,U iščekivanju moje nadolazeće operacije zamene kuka u Centru za medicinu Stanford univerziteta odbila sam da potpišem ugovor za transfuziju krvi i zahtevala da primim krv ljudi koji nisu primili takozvanu C-19 vakcinu. Dok sam išečikavala hirurgov odgovor, uradila sam dve stvari kako bih nabavila nezatrovanu krv. Prva – moja biološka sestra Teri, moja duhovna sestra Ronda, i moj dobri prijatelj Bil, svi skupa sa univerzalnim tipom krvne grupe, ponudili su da doniraju. Druga – prijatelj mi je prosledio link safeblood.us – organizacije sa sedištem u Švajcarskoj usmerene na spajanje nevakcinsanih donora i primaoca. Odmah sam se registrovala i istog trenutka primila informaciju o pregršt kompatibilnih donora koji žive blizu mene u zalivskoj oblasti San Franciska.

Nakon konsultacija sa menadžmentom za procenu rizika, hirurg je pristao i naložio donaciju dve jedinice krvi u Stanfordovom centru za krv. Za sve to imali smo samo dva dana! Svi su se brzo bacili u akciju i napravili prostor u svojim rasporedima. Sledećeg dana sastali smo se u Stanfordovom centru za krv. Ronda i njen suprug Piter vozili su 241 km kako bi stigli tamo – e to je prijateljstvo!

Kao naše oproštajne zahvalnice osoblju, Ronda, Piter i ja pevali smo horski: „toliko anđela …svuda oko mene, toliko anđela, vidim vas“ i „Lekovita voda“. Svi smo bili u radosnom i ispunjujućem raspoloženju, oduševljeni što možemo da proslavimo sa osobljem Centra za krv, koji tako marljivo rade kako bi pomogli i spasli živote.

Kako je ispalo na samom kraju, donori iz Safe Blood organizacije mi nisu bili potrebni ali sam im večno zahvalna što su bili tu. Stoga sada vama prenosim ovu poruku: ukoliko niste vakcinisani i želite da pomognete drugima, registrujte se na safeblood.net. I ukoliko znate nekoga kome je potrebna operacija ili donacija krvi, ohrabrite ih da pitaju za nevakcinisanu krv, i pomozite im da nađu donore unutar mreže/organizacije. Proširimo misiju Safe Blood organizacije širom sveta kako bismo pomogli drugima da ostanu zdravi i bezbedni.

P.S. Bez obzira da li ste vakcinisani ili ne, krv nevakcinisane osobe može biti mnogo bezbednija i lakša opcija po vaše telo nego u obratnom slučaju. Podaci ukazuju na visok nivo mikro ugrušaka u krvi nakon vakcinacije, što je poslednja stvar koju želite!“

Ovo je link do njenog originalnog post-a, sa veoma zanimljivim komentarima…

https://www.facebook.com/janaia.donaldson/posts/10160506329064493

Leave a Reply